Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan weet je ons te vinden, we zitten klaar.

Kan ik achteraf of van de eerste opbrengst betalen?

Nee. Ons abonnementsmodel is ontworpen om zoveel mogelijk ondernemers de mogelijkheid te bieden zelfstandig obligaties uit te geven. Hiermee willen we hen toegang geven tot dit financieringsinstrument dat al jaren door grote bedrijven en overheden wordt gebruikt. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de aanmeldkosten en abonnementskosten zo laag mogelijk zijn. Dit impliceert tegelijkertijd dat we geen betalingen achteraf kunnen accepteren. We hebben er ook bewust voor gekozen om geen succesvergoeding te vragen, bijvoorbeeld een percentage van het door jou opgehaalde geld uit de opbrengst van de crowdfunding. Dit betekent dat alle opbrengsten uit de verkoop van je obligaties direct en volledig ten goede komen aan je onderneming.

Is Fundingteam vergelijkbaar met een traditioneel crowdfundingplatform?

Nee, Fundingteam is geen traditioneel crowdfundingplatform. In tegenstelling tot een traditioneel crowdfundingplatform, dat beslist of er ruimte is op het platform voor jouw project en vaak strenge eisen stelt, biedt Fundingteam verschillende voordelen.

Fundingteam stelt jou in staat om zelf een effectieve crowdfundingcampagne te voeren, zonder afhankelijk te zijn van de eisen van een traditioneel crowdfundingplatform. Met Fundingteam heb je de controle over je eigen crowdfundingcampagne en kun je gemakkelijk je project presenteren, bepaal je zelf de jouw voorwaarden en is het makkelijk om financiering verkrijgen.

Leent Fundingteam mij geld?

Fundingteam verstrekt geen leningen. Fundingteam is geen bank of kredietinstelling. Het is een online softwarepakket dat jou voorziet van jouw eigen crowdfundingplatform, waarmee je rechtstreeks financiering kunt verkrijgen van meerdere investeerders.

Doordat Fundingteam geen kredietinstelling is en je de mogelijkheid biedt om je eigen platform te gebruiken, zijn de criteria om te starten flexibeler in vergelijking met die van een bank, crowdfundingplatform of grote investeerder en bepaal je zelf de voorwaarden.

Bekijk de video
Heeft Fundingteam een netwerk van investeerders die in mijn bedrijf willen investeren?

Nee, dit is een keuze van Fundingteam want in de praktijk werkt dit niet zoals vaak wel wordt beweerd. Het idee dat er grote investeerders in een afgesloten netwerk zitten te wachten op jouw investeringsmogelijkheid is niet realistisch.

Fundingteam biedt jou een alternatief dat veel effectiever is. Fundingteam wijst je de weg naar een markt van investeerders, waardoor je sneller en betere resultaten kunt behalen en je zelf de voorwaarden kunt bepalen. 

Zo bouwt je bedrijf een eigen netwerk van investeerders op voor een lange termijn. Investeerders waarmee je rechtstreeks contact hebt en die jouw bedrijf een warm hart toedragen en zo jouw ambassadeurs zijn.

Hoe kan ik in contact komen met meerdere investeerders?

Fundingteam ondersteunt jou bij het opstellen van je leningsvoorwaarden (obligatievoorwaarden) en het creëren van een online presentatie. Daarnaast wijst Fundingteam je de weg naar het benaderen van honderden, duizenden of zelfs vele duizenden potentiële investeerders via internet, sociale media en/of specifieke websites. Een deel van deze potentiële investeerders toont interesse in jouw onderneming of plan, of in jou als ondernemer. 

Zo bouwt je bedrijf een eigen netwerk van investeerders op voor een lange termijn. Investeerders waarmee je rechtstreeks contact hebt en die jouw bedrijf een warm hart toedragen en zo jouw ambassadeurs zijn.

Waarom zouden investeerders geïnteresseerd zijn in mijn bedrijf?

Investeerders worden aangetrokken door verschillende factoren. Een aantrekkelijk aspect is een stabiele rente bieden, wat schaars is en waar veel investeerders naar op zoek zijn. Bovendien zullen investeerders die affiniteit hebben met jouw regio, product of dienst, en/of jouw passie en missie, zich snel aangesproken voelen. Fundingteam-desk kan jou hierbij ondersteunen en adviseren.

Vergt Fundingteam veel van mijn tijd?

Het werken met Fundingteam en het verkrijgen van financiering van meerdere investeerders hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Fundingteam begeleidt je stap voor stap. Hierdoor kun je vaak al binnen één of enkele dagen ‘live’ zijn met je eigen financieringscampagne.

Als je beperkte tijd hebt en liever ondersteuning wilt, is dat ook mogelijk. Via Fundingteam kun je begeleiding krijgen van een Fundingteam-coach die je bijstaat tijdens het proces.

Ben ik langdurig gebonden aan een abonnement van Fundingteam?

Nee, je bent niet langdurig gebonden aan een abonnement. Je kunt het abonnement eenvoudig pauzeren en ook weer hervatten, naar gelang jouw behoeften. Op deze manier behoud je altijd controle over de kosten.

Bovendien heb je te allen tijde de mogelijkheid om al je gegevens te downloaden, mocht je daar behoefte aan hebben.

Is het werken met meerdere investeerders iets nieuws?

Nee, werken met meerdere investeerders is zeker niet nieuw. Veel grote(re) bedrijven en andere succesvolle ondernemers zijn gegroeid door samen te werken met meerdere investeerders. Denk bijvoorbeeld aan aandelen- en obligatiebeurzen wereldwijd. Dankzij internet en moderne technologie maakt Fundingteam het nu ook mogelijk voor het hele MKB, startende ondernemers en groeibedrijven om onafhankelijke crowdfunding in te zetten.

Wat nou als je geen eigen (bedrijfs) netwerk hebt?

Dat is geen enkel probleem. Veel ondernemers, maar zeker startende ondernemers, hebben geen of een klein netwerk. Je netwerk kan bestaan uit familie, vrienden, kennissen, klanten, leveranciers maar natuurlijk ook medeaandeelhouder(s) of business partners. Met het aanbieden van jouw obligaties ga je jouw netwerk juist opbouwen of uitbreiden.

Waaraan moet je bedrijf voldoen?

Om gebruik te maken van Fundingteam moet jouw bedrijf zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je bedrijf kan een startup, scale-up of MKB bedrijf zijn. Je bedrijf kan zijn ingeschreven als eenmanszaak, BV of NV. Natuurlijk mag je (bedrijfs)activiteit ook zijn ingeschreven als Stichting, vereniging of coöperatie.